Matematik

Differentialligning

06. januar 2012 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har denne differentialligning: (dy)/(dx) + 3*y  = 20, som jeg skal finde en løsning til, hvis graf går gennem punktet P(1,4)

Jeg gætter på, at den er af typen y'+f(x)y = g(x), men er ikke 100% sikker.

I så tilfælde ville dy/dx = y', 3 = f(x) og g(x) = 20

Jeg ved at samtidig at løsningen til ovenstående ligningstype er: y = e^-F(x)·∫e^F(x)·g(x)dx

Men hvordan kommer man videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af mathon

 

                       (e3xy) ' = 20∫e3xdx              som integreres

                       e3xy = (20/3)e3x + C

                       y = Ce-3x + (20/3)              gennem P(1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2012 af peter lind

Dit gæt er rigtig. Du finder F(x) og sætter resultatet sammen med dit korrekt fundne g(x) ind i din korrelt angivne formel.


Svar #3
07. januar 2012 af Imprafir (Slettet)

Tak for svarene. Men hvad mener du med dit "C" i dine beregninger #1? Jeg ved at det er en konstant, men hvilken betydning har den, siden du fremhæver den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2012 af peter lind

Du skal finde værdien af C ud fra at løsningen går gennem (1, 4)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.