Matematik

differntiering x(t)

09. januar 2012 af mitjilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hje igen, i forbindelse med sidste opgave(vedhæftet)skal jeg differentiere den igen. mine to forskellige resultater passer ikke m. min ti-89, hvis resultat er:

d/d(t) af (-51*cos(2pi/15*t)*2pi/15)

blev

17*pi^3*sin(2pi*t/15)/3375

men jeg forstår ikke hvorfor lommeregneren viser pi^3, eller 17 og 3375, hvad sker der her?
mvh. martin

Vedhæftet fil: vektorfunktion_2 (1).doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

Jeg er hverken enig med dig eller din TI-89 - måske du har tastet forkert ind (eller også har jeg differentieret den forkerte funktion)

Her er mine beregninger med mellemregninger:

x(t) = -51 * cos( (2pi/15) * t ) * (2pi/15)  //din funktion du vil differentiere

dx/dt = -51 * (2pi/15) * (-1)sin( (2pi/15) * t ) * (2pi/15)    // (cos( (2pi/15) * t ))' = (2pi/15) * (-1)sin((2pi/15) * t)

= 51 * (2pi/15)^2 * sin( (2pi/15) * t )

= 51 * (4pi^2/15^2) * sin( (2pi/15) * t )

= (204pi^2/225) * sin( (2pi/15) * t )

= (68pi^2/75) * sin( (2pi/15) * t )


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2012 af nielsenHTX

#0 du må have tastet forkert ind på din lommeregner

jeg får det samme som i #1

f(x)=(-51*cos(2pi/15*t)*2pi/15)

f '(x)=(68/75)*sin((2/15)*Pi*t)*Pi^2


Svar #3
18. januar 2012 af mitjilo (Slettet)

ok, det var også det jeg kom frem til i hånden. tak:D


Skriv et svar til: differntiering x(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.