Matematik

rentesregning -

09. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en lille opgave, men jeg fornemmer, at min resultat er forkert. Kan nogen fortælle mig om det forkert eller ej, og

hvordan man burde regne det.

 

Opgaven:

 

En 20 - årige får udbetalt 5500 kr, beløbet indsættes på en konto til en fast årligt rente på 1,5 % 

Bestem beløbet på kontoen efter 4 år:

 

Jeg har sagt:

1,5 / 100 = 1+ 0,015  = 1,015

5500 ⋅ 1,015 = 5582,5  

5582,5 ⋅ 4  = 22330 

altså:

K4=5500⋅(1+0,015) 4 ≈ 22330

 

 


Svar #1
09. januar 2012 af momix (Slettet)

tror det er  ca. 5837, 5?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af peter lind

1,5/100 = 0,015 ikke 1,015.

I den næste linje regner du korrekt ud hvad det indestående er efter 1 år

næste linje er meningsløs

formlen i den sidste linje er rigtig; men du sættert blot facit til det forkerte i den foregående linje


Svar #3
09. januar 2012 af momix (Slettet)

Tak peter lin, men er det nu rigtigt:

 

(1 + 0,015)^4 = 1, 061 363 550 625

5 500 * 1,061363550 = 5 837,49953 ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2012 af peter lind

Det var bedre


Skriv et svar til: rentesregning -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.