Matematik

stamfunktio

09. januar 2012 af Sema1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ved håndkraft for hver af funktionerne den stamfunktion til funktionen hvis graf går gennem punktet med koordinatsæt (1,6):

a) f(x) =9 * (3x - 1)^2

 

hmm har prøvede rigtige mange gange men kan ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af peter lind

Brug substitutio t = 3x-1  dt=3dx alterativt kan du foretage kvadreringen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af mathon

a)

prøv at forstå:

            F(x) = ∫ f(x)dx = 3 · ∫ (3x - 1)2(3dx)  = 3 · ∫ t2 dt = 3 · (1/3) t3 + k = t3 + k = (3x-1)3 + k

            Fk(x) = y = (3x-1)3 + k    gennem (x,y) = (1,6)

                       6 = (3·1-1)3 + k

                       6 = 23 + k

                       k = 6 - 8 = -2

            F-2(x) = (3x-1)3 - 2

         


Skriv et svar til: stamfunktio

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.