Matematik

Faktorisering hvor d=0 Hjælp tak :-/

10. januar 2012 af fox94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Andengradsfunktionen hvor d=0

f(x)=0,25x^2+x+1

d=1^2-4*0,25*1=0

 

Men spørgsmålet er så, hvordan faktorisere jeg, da jeg kun har en rod at gå ud fra? - og ikke to som jeg normalt har?

Håber på at i vil være behjælpelige :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2012 af mathon

 

          f(x) = (1/4)x2 + x + 1  =  (1/4)·(x2 + 4x + 4)  =  (1/4)·(x+2)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når der kun er een rod i 2.-gradsligningen, er roden en dobbeltrod:

f(x) = 0,25·x2 + x +1 = (1/4)·(x2 + 4x + 4) = (1/4)·(x + 2)2


Svar #3
10. januar 2012 af fox94 (Slettet)

Arh!

Mange tak


Svar #4
10. januar 2012 af fox94 (Slettet)

Vidste ikke at man bare skulle sætte det ind på 1 og 2. rods plads ;)


Skriv et svar til: Faktorisering hvor d=0 Hjælp tak :-/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.