Matematik

simple ligninger

11. januar 2012 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Ved godt at de er meget lette, men det er lang tid siden jeg har haft noget med ligninger at gøre, så har glemt meoden.

 

Det drejer sig om de her fir ligninger:

 

9x+9=81

4x+6=26

40+2x=32

25-3x= -2.

På forhånd Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af WHiP (Slettet)

Et eksempel med den første.

9x+9=81

flyt på tallene så x står for sig selv

9x=81-9 er det samme som 9x=72

Divider med det samme tal der står foran x på begge sider og af dette får du resultatet.

x=72/9 er det samme som x=8.

Sådan gør du bare med de sidste 3.


Svar #2
11. januar 2012 af Blomsthehe (Slettet)

Tusind Tak, sidder virkelig fast nu. endnu engang Tak.


Skriv et svar til: simple ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.