Matematik
Integraler
1
S (e^x) dx
0
Jeg har en oversigt over regneregler for integraler, men kan ikke finde noget om e^x
1
S (^3sqrt(x^2) dx
0
Og så er der er den sidste som jeg ikke forstår
32
S (1/(^x sqrt(x) dx
1
Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Du ved, at (ex)' = ex , altså at eksponentialfunktionen har sig selv som differentialkvotient. Den har derfor også sig selv som stamfunktion.
Hvad menes der med (^3 og med (^x ?
Prøv at skrive det mere klart ved hjælp af redigereingsfaciliteterne. Benyt knapperne X2 og X2 til at lave indeks og eksponenter, og benyt Ω-knappen til at indsætte matematiske symboler, som integraltegn ∫ og lignende.
Svar #2
12. januar 2012 af Macroreal (Slettet)
Ok takker for e^x forklaringen.
1
S (3sqrt(x2) dx
0
Er dette mere tydeligt? Det jeg mener er 3 er over "spidsen" af kvadratrodstegnet. Altså at x skal divideres med 3. hvis x var 1, så11/3.
Det samme gør sig gældene i næste opgave hvor der står x over kvadratrodstegnet.
32
S (1/x(sqrt(x) dx
1
Svar #3
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Mener du så
0∫1 3√(x2) dx = 0∫1 x2/3 dx
og
1∫32 (1 / x√x ) dx = 1∫32 1/x1/x dx = 1∫32 1/eln(x)/x dx = 1∫32 e-ln(x)/x dx
Svar #6
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det første integral burde så ikke volde problemer ved at benytte ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1
Svar #7
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Vær i øvrigt opmærksom på, at "sqrt" udelukkende benyttes om kvadratrodsfunktionen. I de to integraler i #3 er der tale om en kubikrod og en x-te rod.
Svar #8
12. januar 2012 af Macroreal (Slettet)
Jep, brikkerne faldt på plads da du "ændrede" det til x^2/3.
Og takker for informationen med kvadratrodsfunktionen. Det vidste jeg faktisk ikke :o.
Dog har jeg et sidste spg.
1∫0(1+√x) dx
Jeg tænkte at konstanten a bliver til ax.
Så satte jeg 1 ind på dets plads dvs 1*1. Og så minussede jeg med 2/3 x^3/2. Men x skal jo erstattes med 0 ik? Eller hvad er det man skal?
Svar #9
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#8
Man integrerer hvert led for sig:
0∫1 (1 + √x) dx = [x + (2/3)x3/2]10 = 1 + (2/3) = 5/3
Svar #10
12. januar 2012 af Macroreal (Slettet)
Arrrgg.. Jep så giver det hele en del mere mening............. Ok, hvad hvis der så var en potens . Dvs samme funktion, men med (funktion)2
Den som du lige løste altså. men troede jeg ville forstå det hvis jeg fandt ud af det hvis jeg forstod funktionen uden potens
.
Svar #11
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#10
Den er nok lettest at integrere ved først at gange kvadratet ud og derefter integrere hvert led.
Svar #12
12. januar 2012 af Macroreal (Slettet)
Kk takker.
Men jeg kan ikke se hvad jeg gør forkert her?
0∫1(x2+x) dx
Jeg integrerer hvert led
x^2 = 1/3 x3
x= 1
1/3x3+1= 4/3
Svaret burde dog være 5/6
Svar #13
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#12
0∫1 (x2 + x) dx = [x3/3 + x2/2]10 = (1/3) + (1/2) = 5/6
Svar #14
12. januar 2012 af Macroreal (Slettet)
.. takker for lektionen. Føler mig godt dum. Det giver god mening. takker.
Skriv et svar til: Integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
