Dansk

ordklasser - hjælp til sætning

12. januar 2012 af carinao1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg skal angive ordklasser for hele sætningen, jeg er lidt i tvivl med denne sætning - hvad er hvad?

1. Jeg mødte pigen som var blevet nr. 1 på gaden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af Nilletøz (Slettet)

Hvilke af dem kan du selv? 


Svar #2
12. januar 2012 af carinao1 (Slettet)

jeg mangler der hvor der står "nr 1"


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2012 af Stygotius (Slettet)

Måske skulle du vise dit eget forsøg først.


Svar #4
12. januar 2012 af carinao1 (Slettet)

det har jeg skam prøvet, hvis jeg kunne svaret havde jeg ikke spurgt om hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2012 af Stygotius (Slettet)

Man ser intet løsningsforslag her.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2012 af imad782 (Slettet)

1. Jeg mødte pigen som var blevet nr. 1 på gaden.

Jeg= subjekt, pigen= substantiv
som= konjunktion
"blevet" står i imperfektum/ præteritum  og er et verbum
Nr. 1= numerus-primus.
På=præpotion
Gaden= substantiv,


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2012 af Stygotius (Slettet)

Du blander sætningsanalyse og ordanalyse sammen. Det går ikke.

Et substantiv er et ord fra en bestemt ordklasse. Et subjekt er et led, en funktion  i en sætning.

Du er tilsyneladende blevet bedt om at angive alle ordenes ordklasse, og så skal du ikke lave en sætningsanalyse.

I dit eksempel har vi:

"jeg" er et personligt stedord.

"mødte" er et verbum.

"pigen" er et substantiv.

"som" er et relativpronomen

"var" er et verbum

nr. " er et substantiv

"1" er e tal.

"på" er en præposition

"gaden" er et substantiv.


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. januar 2012 af imad782 (Slettet)

Nå ja, ups. Det gjorde jeg vist også!

Hm, ja så ved jeg det ikke. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. januar 2012 af Stygotius (Slettet)

Hvad ved du ikke ??


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. januar 2012 af imad782 (Slettet)

Løser problemstilling.


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. januar 2012 af Stygotius (Slettet)

????????????????????????

????????????????????????


Skriv et svar til: ordklasser - hjælp til sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.