Matematik

rødder

14. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hvordan finder jeg rødder til nedenstående:

x^3 - x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af SuneChr

x·(x2 - 1)  =  x(x - 1)(x + 1)  =   0    Brug da nul-reglen.


Svar #2
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

ja så langt har jeg også tænkt, på den måde har jeg fundet det ene x, hvad med de to andre?


Svar #3
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

har fundet ud af det :)


Svar #4
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg skal bestemme partialfremstillingen for den rationale funktion

 

1/(x3-x)

er det rigtigt det jeg har lavet?

A/(x-0)  +  B(x+1)  + C/(x-1)


Svar #5
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg skal så sætte det på fælles brøkstreg

jeg vil gøre sådan her, men tvivler på, at det er rigtigt:

A(x+1)(x-1) + Bx(x-1) + Cx(x+1)    /     x + (x+1) + (x-1)

og så skal jeg vel gange ud


Svar #6
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Ax2 - Ax + Ax - A + Bx2 - Bx + Cx2 + Cx

-----------------------------------------------------

x + (x+1) + (x-1)

 

Jeg samler

(A + B + C)x2 + (B+C)x - A

----------------------------------------

x + (x+1) + (x-1)

 

Nogen, der evt. vil rette det jeg har lavet?


Svar #7
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

***

A + B + C = 0 ?

B + C = 0 ?

-A = 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da 1/(x3 - x) = 1/(x(x-1)(x+1)) forsøger man, som du har gjort, med en partialbrøkfremstilling

1/(x3-x) = a/x + b/(x+1) + c/(x-1)

og når så frem til ligningssystemet

a + b + c = 0

c - b = 0

-a = 1

som så skal løses.


Svar #9
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jeg kan ikke se, hvorfor det skal være c-b og ikke b+c


Svar #10
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

men er det fordi der står -B + C

dvs. B - C = 0


Svar #11
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

a + b + c = 0

b - c = 0

-a = 1

Nu har jeg taget overstående, for jeg kan ikke se om det skal være b - c eller c - b og i så fald, hvordan man kommer frem til det sidste

men jeg har fået nedenstående resultater:

A = -1

B = ½

C = ½

er dette rigtigt?


Svar #12
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg har løst den!


Skriv et svar til: rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.