Matematik

diff

15. januar 2012 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

dy/dx=2x+3

 

vil gerne løse den vha. denne løsning

y´+a(x)•y=b(x)            som har løsningen ->   y=e-A(x) ∫ b(x) eA(x) dx +c•e-A(x)

ved godt der er en nemmere løsningen, først og fremmest ved jeg ikke hvad a(x) og b(x) er. Jeg ved godt at A(x) er a(x) stamfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af nielsenHTX

der er ikke rigtig noget grund at bruge løsningens formlen her, men
a(x) er koefficienten foran y, men da der ikke er noget y i
y'=2x+3 er a(x)=0

b(x)=2x+3

 

 


Svar #2
15. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

Ved godt det ikke er den nemmeste løsning.

er a(x) altid koefficienten foran y

og hvad kan man sige b(x) er overordnet? er det noget med indre / ydre funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af nielsenHTX

a(x) er altid koefficienten foran y.  koefficienten kan godt være en funktion

b(x) beskriver den ydre påvirkning på systemet.


Svar #4
15. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

har du et eksempel på det du skriver i svar #3 ?


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.