Matematik

Differentialkvotient

15. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Jeg har funktionen: g(t) = t - (1/t) + 2

g'(t) = 1/t^2 + 1

Bestem differentialkvotienten (g-1)'(2)

Jeg får svaret til 1 men faceit siger 1/2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af mathon

         g-1 '(y) = limes  (t-to)/(g(t)-g(to)) = 1/g '(to)
                       t→to

         2 = g(t) = t - (1/t) + 2

         t - (1/t) = 0

         t2 = 1

         t = ±1

dvs
         g-1 '(2) = 1/g '(±1) = 1/ ((±1)2 + 1) = 1 / (1+1) = (1/2)

 

              


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.