Samfundsfag

HTX eksame i samf. C

15. januar 2012 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle HTX´er - især 2. og 3.g´er :)

Her til sommer skal jeg op til eksamen i samfundsfag C (HTX - 40 min forbereddelse og 20 min. examination).

Jeg er rigtig meget dårligt til samfundsfag og er meget bange for at få dårlige karakter, som jeg ikke vil have.

jeg vil bare lige høre fra jer, som har været oppe til eksamen og fortælle mig hvordan det gik, og hvad der skal til for at jeg også kan få en god karakter.

Da samfundsfag eksamen heller ikke blev trukket i  9. klasse, så ved jeg heller ikke hvilke slags spøgsmål de stiller og hvad de forventer og noget lignende...

Håber at der er nogle der kan forstå mig og kan svare på mine spørgsmål :)

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2012 af symmetri (Slettet)

Hej. Jeg var selv til eksamen da jeg gik på HTX og kom op i Samf B og kan sige at den ift. de øvrige eksaminer er ret så overkommelig og det gik for mit vedkommende rigtigt godt og jeg kom ud derfra med 12-tal. Det er på c-niveau emner og spørgsmål inden for bla. Dansk Politik, Økonomi og måske også Sociologi man kommer op i og da samfundsfag handler om at vise at man kan beskrive/analysere metodisk, handler samfundsfag ret langt hen ad vejen om at have et overblik over de vigtigste samfundsmæssige/historiske begivenheder og tilknytte en eller flere relevante modeller. Altså hvis du har et overblik over begivenheder og kan fortælle lidt detaljeret om dit emne og kan vise en model til at underbygge din analyse så mener jeg det virkeligt - så kan det KUN gå godt :)

En vigtig erfaring er det for mig også at det er en dårligt idé at arbejde ud fra din egen holdning og prøve at argumentere ud fra den. Benyt i stedet objektiv beskrivelse og som før nævnt modeller og konkluder så noget relevant så bliver lærer/censor glad :)

Håber det hjalp


Skriv et svar til: HTX eksame i samf. C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.