Matematik

Boksplot

16. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hey

 

På frividen fortælles der om boksplot og hvordan det anvendes: http://frividen.dk/default.aspx?catid=0c29da9c-8e73-4861-b539-72e8da5e79a2&tabid=67. Hun fortæller at hvis man så at sige havner mellem to tal at man skal finde gennemsnittet, men TI-Nspire gør det ikke automatisk, hvorfor?


Svar #1
16. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hvis man, fx har en liste 0,1,2,2,2,3,4,4,6,7 så viser TI-nspire at:

Nedre kvartil = 2, median = 2.5 og øvre kvartil = 4,

mine beregninger i henhold til frividen er:

Nedre kvartil = 1.5, median = 2.5 og øvre kvartil = 5

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Der er 10 tal
 

først deler vi i midten dvs. mellem 2 og 3 og får derved medianen = gennemsnittet = 2,5
 

så tager vi midtertallet af de første 5 tal, dvs. det første 2-tal og får derfor nedre kvartil = 2
 

så tager vi midtetallet af de sidste 5 tal, dvs. det sidste 4-tal og får derfor øvre kvartil = 4
 

- så din maskine er nu ikke så håbløs . . .
 


Skriv et svar til: Boksplot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.