Matematik

Bestem figurens areal og omkreds

17. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.

Jeg skal bestemme figurens areal og omkreds

Jeg har vedhæftet en fil med figurens oplysninger.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af Phausc (Slettet)

Hej! Prøv at lave nogle stiblede linier fra der hvor længden er 4 vinkelret ned på linien der er 12. Gør det samme der far hvor linien er 8 ned til der hvor den er 12. 

På den måde får du delt din figur op i to retvinklede trekanter og to firkanter.

Du burde nu kunne regne de stiblede liniers længde ud og derfra regne arealet og omkredsen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af Phausc (Slettet)


Svar #3
17. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Nu har jeg regnet arealet ud.

Bliver delt op i to trapezer.
 

Trapez 1                                                                                               Formel: A = 0,5 * h (|BC| + |AD|)
A1 = 0,5 * 7 (4 + 12)
A1 = 56

 

Trapez 2
A2 = 0,5 * 9 (12 + 8)
A2 = 90

A = 56 + 90

A = 146

Hvordan finder jeg nu omkredsen??


Skriv et svar til: Bestem figurens areal og omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.