Matematik

Begyndelsesværdiproblemer

17. januar 2012 af Supercalifragilistic (Slettet)

Jeg har funktionen y(t) = A*e(2/5)*t + t*B*e(2/5)*t

Jeg skal så bestemme samtlige løsninger som opfylder begyndelsesbetingelsen y(2/5) = 0

Dvs. t = 2/5 og y = 0

Jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre. Hvad er det egentlig der bliver spurgt efter her?

Jeg skal også bestemme den løsning der opfylder begyndelses-værdierne y(2/5) = 0 og y'(2/5) = 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af peter lind

Du skal finde A og B så y(2/5) = 0, Sæt y=0 og t=/2/5 og du har en ligning til bestemmelse af A og B.

Det sidste spørgsmål ser lidt mærkelig ud. Der er ingen løsninger.


Skriv et svar til: Begyndelsesværdiproblemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.