Tysk

"Der"

17. januar 2012 af dwag (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har lige et spørgsmål! Hvornår bruger man "der" på tysk? Jeg ved allerede, at man bruger "der" når det er formelt subjekt og når det er adj. Men hvis det er pron, så forstår jeg det ikke helt.

en man der er rig= Ein Mann, "der reich ist"

en kvinde der er fattig= Eine Frau "die"arm ist

et barn der er begavet= Ein kind, "das" gabt ist

Kommer det an på, hvad køn det er? Hvis ja. Hvad hedder det så, hvis man indsætter navne? For exempel

"Justin bieber der i helvede" hvad hedder det så? Vi får ikke kønnet på navnet, og jeg er 100% sikker på det ikke hedder "Da"

 

 

Tak på forhånd

PS: Jeg kan ikke lide justin bieber


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Tror måske

Eine Frau, die weiss, was sie will

Ein Kind das ständig kritisiert wird

Ein Mann der sich Kolumbus nannt

Så tror godt du kan sige Ein Mann, der reich ist. Da Ein Mann er genstandsled.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Det drejer sig her om de henførende stedord (relative pronomener)

Det henførende stedords køn og tal bestemmes af det ord, som det viser tilbage til; dets kasus findes ved analyse af den relative bisætning.

Et eksempel med henførende stedord for maskulinum og femininum i alle 4 kasus.


Der Mann/die Frau, der/die dem Kind die Hand reicht, ist 30 Jahre alt.
Der Mann/die Frau, den/die du auf der Straße siehst, ist 30 Jahre alt.
Der Mann/die Frau, dem/der ich vor einem Jahr 100 Euro geliehen habe , ist gestern gestorben.
Der Mann/die Frau, dessen/deren Tochter gestern gestorben ist , heißt Olsen

Peter, der mein Onkel ist,....        Petrine,die meine Tante ist,......

Ein Kind, "das" begabt ist

 


 

 


Svar #4
18. januar 2012 af dwag (Slettet)

Nej, 123434 det hedder det ikke. Du er helt forkert på den. Det jeg lige skrev var rigtigt nok i forvejen


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Til 4#

 2# havde intet med de eksempler du nævnte at gøre. Mere som et eksempel, så du selv kunne komme på rette vej.


Skriv et svar til: "Der"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.