Matematik

Cosinusrelationen

17. januar 2012 af laur1067 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er i gang med en matematikaflevering, hvor der er en opgave, hvor man (formodentlig) skal bruge cosinusrelationen. Den skal laves i Maple, men kan ikke få den til at give et brugbart resultat.

Opgaven lyder:

I en trekant ABC er AB=x, BC=x/3 og AC=3x/4. Find vinkel A. 

her har jeg så brugt cosinusrelationen, så:

Cos(A)=AC^2+BC^2-AB^2 / 2*AC*BC

Cos(A)=(3x/4)^2+(x/3)^2-x^2 / 2*(3x/4)*(x/3)


Er det rigtigt sådan jeg har gjort det? Når jeg skriver det ind i maple kommer resultatet                                           -47

                   cos(0.01745329252 A) = ---
                                          72

 

Håber nogen vil hjælpe :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Din cosinusrelation er ikke korrekt til bestemmelse af vinkel A. Start med at lave en tegning. Så fremgår det, at

a = 1/3 , b = 3/4, og c = 1 , så

cos(A) = (b2 + c2 - a2)/ (2bc) = (9/16 + 1 - 1/9)/(3/2) = (81 + 144 - 16)·2/(3·144) = 209/216


Skriv et svar til: Cosinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.