Matematik

brøkregning hjælp...

17. januar 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

4/5 + 4/7 i facitlisten står der at resultatet er 1 13/25 men kan ikke helt få det til at passe, er der nogle der lige vil forklare mig hvordan man gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af 123434 (Slettet)

4/5+4/7

4/5=(7*4)/(7*5)=28/35

4/7=(5*4)/(5*7)=20/35

20/35+28/35=48/35=1 13/35

 


Svar #2
17. januar 2012 af hehehej (Slettet)

jeg fik det noagtig samme måde =48/35 Forstår bare ikke meningen i resultatet skulle være 1 13/35


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af Chrystine (Slettet)

Som #1 skriver tilsidst: 48/35=1 13/35

 

Det er fordi 1 13/35 er et blandet tal, som skal forstås som 1 +     13/35.

Det kan du selv overbevise dig om, kan omregnes til den uægte brøk 48/35.

Jeg håber, det hjalp.


Svar #4
17. januar 2012 af hehehej (Slettet)

Forstår det udmærket, men hvordan kan det fås til 1 13/35 :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2012 af Seestern (Slettet)

det er forklaret, men

35/35 = 1

48/35 = 1 13/35
(48-35=13)
altså du ser på hvor mange hele gange 35 kan gå op i 48, og derefter ser hvor meget der er tilbage ..
hvis man kan forklare det sådan ^^


Skriv et svar til: brøkregning hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.