Matematik

Taylor-Polynomie

17. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Bestem taylor polynomiet af 3. grad omkring t = -1 for funktionen f(t)=cosh(t2+t)

Det er cos hyperbolsk der forvirrer mig mest.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den 1., 2., og 3. afledede af f(t) for t = -1 . Benyt, at (cosh(x))' = sinh(x) , og at (sinh(x))' = cosh(x) .

Differentier ved at benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af peter lind

Du skal bruge at cosh(t) = (et+e-t)/2, sinh(t) = (et-e-t)/2, (cosh(t))' = sinh(t). (sinh(t)' = cosh(t)

Ligheden med de trigonometriske funktioner er ikke et tilfælde.


Svar #3
17. januar 2012 af Quijote (Slettet)

#2 Så dvs. at når jeg skal finde f'''(t) så er det bare om at differentiere sinh(t) som giver cosh(t)=(et+e-t)/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke helt så simpelt. Det er f(t), der skal differentieres 3 gange. Der bliver spyttet et polynomium ud som faktor på grund af den sammensatte funktion.

f(t) = cosh(t2+t)

f'(t) = sinh(t2+t)·(2t+1)

...


Svar #5
18. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Jeg kan slet ikke se hvordan det skal håndteres.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fortsæt med at differentiere:

f''(t) = cosh(t2+t)·(2t+1)2 + 2·sinh(t2+t)

f'''(t) = sinh(t2+t)·(2t+1)3 + cosh(t2+t)·2·(2t+1)·2 + 2·cosh(t2+t)·(2t+1)

Man benytter så, at for t = -1 er t2 + t = 0 . Desuden er cosh(0) = 1 og sinh(0) = 0 , så vi får

f(-1) = cosh(0) = 1

f'(-1) = sinh(0)·(-2+1) = 0

f''(-1) = cosh(0)·(-2+1)2 + 2·sinh(0) = 1

f'''(-1) = sinh(0)·(-1)3 + cosh(0)·4·(-1) + 2·cosh(0)·(-1) = 0 -4 -2 = -6


Skriv et svar til: Taylor-Polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.