Matematik

Taylor-polynomie

18. januar 2012 af Korkproppen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Betragt funktionen f: [0,2] --> R ( reelle tal) givet ved

f(x) = x*√(4-x2)

Find 2. ordens Taylor pol. af f(x) omkring x = 1.

---------

P2(x) = f(a) + f'(a)*(x-a) + f''(a)*(x-a)2

Længere kan jeg åbenbart ikke tænke mig frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal så beregne f(1), f'(1) og f''(1) . Dit udtryk for P2(x) er i øvrigt ikke korrekt.


Svar #2
18. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Jeg mangler at dividere med fakultet, ja.

Men tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Taylor-polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.