Matematik

hjælp

18. januar 2012 af Aleynaa

Hej er der nogen som vil tjekke efter om jeg har regnet det rigtigt? :) spg lyder

En rar bedstefar indsætter et beløb på et barnebarns bankkonto. Efter 10 år til en årlig
rente på 3,5% står der 14.106 kr. på kontoen.
Hvor meget har bedstefaderen sat ind.


skal jeg benytte formlen Kn=k0*(1+r)n?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, den formel skal benyttes.


Svar #2
18. januar 2012 af Aleynaa

Okay.. Men K0 står jo for startkapital skal jeg så sige

Kn=14106*(1+0,035)10


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal jo bestemme startkapitalen K0 . Man kender slutkapitalen Kn, rentesatsen r, og antallet n af år.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2012 af mathon

                 

                                           Ko = Kn ·1,035 -10


Svar #5
18. januar 2012 af Aleynaa

Så dvs.

14106*(1+0,035)10


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, du skal isolere K0 . Nu har mathon forbarmet sig over dig i #4.


Svar #7
18. januar 2012 af Aleynaa

Okay så

14106/1,0,03510 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er et komma for meget i tallet i nævneren.

K0 = 14106 / 1,03510


Svar #9
18. januar 2012 af Aleynaa

10000,0087, kan det passe:)? - og mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt. Det er vist så klart, at startkapitalen var 10000 kr.


Svar #11
18. januar 2012 af Aleynaa

Tusinde tak:) jeg har 2 opgaver til men jeg skal nok oprette en ny tråd:D


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.