Matematik

Koordinatensystem tegn/skilletegn

18. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lad og sige, at X = 2,5 pg Y = 3

 

 

Hvordan skriver man dem sammen ?

 

Jeg har nogle ider:

 

(2,5 , 3) Men så betyder det, at der  3 felter/punkter  adskillede /splittede X,Y og Z

 

(2.5 , 3)  Det giver mere mening, men er det korrekt at benytte punktum som komma

 

Jeg har også set nogen sige: ( 2,5 ) 3 ) og det skal lige siges, at der sådan prik over )  -  er det rigtigt?

 

Hvilke måde er rigtigt og har i andre måder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er mere bekvemt at bruge semikolon ; som skilletegn mellem koordinater i et koordinatsæt, når tallene indeholder decimaltal, for eksempel

(x;y) = (2,5 ; -3,5)

hvor x = 2,5 og y = -3,5 .


Svar #2
18. januar 2012 af momix (Slettet)

Tak Andersen11!, men er det mening, at det skal starte med negativt tegn efter semikolon og slutte med 5?

jeg mener  X og Y er defineret som: X = 2,5 og Y = 3  

hvilket er: (2,5 ; 3) , men du sagde (2,5 ; -3,5) ?  er det bare fordi du skrev for hurtigt eller..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var jo bare et eksempel, hvor x = 2,5 og y = -3,5 . Med dine tal ville det så være (2,5 ; 3) .


Svar #4
18. januar 2012 af momix (Slettet)

Ahha, jamen tak! :)


Skriv et svar til: Koordinatensystem tegn/skilletegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.