Matematik

Mat

18. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en retvinklet trekand ABC hvor punkt D ligger på siden AB.  

punktet E ligger på siden BC og linjestykkket ED står vinkelret på siden AB. 

Nogle af målene fremgår af figuren

ac= 5

ad=4

db=9

 

bregn vinklerne A og B?

 

Bregn BE og DE?

beregn arealet af firkant ACED?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Din notation er meget mangelfuld. Man benytter små bogstaver om siderne, når de angives ved eet bogstav. Når siderne angives ved endepunkterne, benytter man store bogstaver.

Trekant ABC er retvinklet, og man kender den ene katete AC og hypotenusen AB = AD + DB , så vinklerne A og B beregnes på sædvanlig vis ved formler for den retvinklede trekant.

Trekant BDE er ensvinklet med trekant ABC, så siderne BE og DE beregnes ud fra skalaforholdet for de to trekanter.

Arealet af firkant ACED beregnes som forskellen mellem de to trekanters arealer (TABC - TBDE)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af peter lind

Brug at trekanterne ABC og er ensvinklet med trekant EBD til at finde DE. Derefter kan du bruge reglen om tangens i en retvinklet trekant til at finde vinkel B og Pytagoras til at finde DE

Arealet af firkeanten findes ved at beregne arealerne af trkant ABC og EBD og trække dem fra hinanden.


Svar #3
18. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

okay jeg er nået frem til at vinkel a er 67,4 grader og vinkel b er 22,6 grader..

men jeg er i tvivl om hvodan jeg skal regne BE ? hvilken formel skal jeg bruge, pytagras eller?


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.