Matematik

Potensfunktion til tiden/værdien __?

18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

kan i hjælpe mig med dette?

 

Forskriften for POTENSFUNKTIONEN er        f(x)=200*x^-0,8

 

Hvilken værdi vil der være tale om til tiden 8?


Til hvilket tidspunkt vil værdien være på 10?

Jeg vil gerne vide hvordan det beregnes og IKKE hvordan man finder svaret i graph.

 

-Tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2012 af peter lind

Første spørgsmål: erstat x med 8 i din funktion.

Andet spørgsmål: Løs ligningen f(x) = 10


Svar #2
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Opgave 2.

Så jeg skal skrive 10=200*x^-0.8 og løse denne ligning? 


Svar #3
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Men,Tak for det  hurtige svar )


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. januar 2012 af peter lind

#2 ja


Svar #5
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Tak


Svar #6
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Kan nogen hjælpe mig med at udregne dette? 

Jeg ender op med resultaterne: 1054,95 & x=-0,023

 

Kan dette passe?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. januar 2012 af peter lind

Det ser ikke rigtig ud. Det første spørgsmål skal give et resultat, der er mindre end 200 og i detandet spørgsmål skal x være positiv


Svar #8
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Netop, men jeg kan ikke finde fejlen?


Svar #9
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Lyder resultatet 37,9 rigtigt i den første opgave? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. januar 2012 af peter lind

ja


Svar #11
18. januar 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

 i anden opgave har jeg sagt:

10=200*x^-0,8

10/200=x^-0,8

-0,8ende rod af(10/200) = x

x=-0,0236


Skriv et svar til: Potensfunktion til tiden/værdien __?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.