Matematik

differentialregning

19. januar 2012 af VERN - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan løser man denne opgave?

1) Bestem vinklen imellem tangenterne til funktionerne f og g i skæringspunkterne imellem de to funktioners grafer.

f(x)=x^3/x-1

g(x)=x^2-1

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først x-koordinaterne til alle skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer.

For en sådan x-koordinat x0 , er f'(x0) hældningskoefficienten til tangenten til grafen for f(x) i skæringspunktet, mens g'(x0) er hældningskoefficienten til tangenten til grafen for g(x) i skæringspunktet. Benyt, at hældningskoefficienten a til en ret linie er lig med tangens til den vinkel α, som linien danner med
x-aksen, altså a = tan(α) .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.