Matematik

polynomer..

22. januar 2012 af unzoopdraken (Slettet)

Polynomet P(x) = Q(x) − px − q,  der har : Q(x) = x4 − 6x3 + 6x2 + 10x.

For hvilke p og q får polynomet P nulstilling for både x = −1 och x = 4?

 

er lidt på bar bund, sådan en kedelig søndag :) ... help pls

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af SuneChr

Q(- 1) = 3     og      Q(4)  =  8

P(- 1)  =  3 - p·(- 1) - q

P(4)    =  8 - p·4 - q

Sæt de to sidste ligninger lig med 0, og løs m.h.t. p og q.

(Det hedder et polynomium, polynomiet og flere polynomier).

 


Svar #2
22. januar 2012 af unzoopdraken (Slettet)

Tak for det, hjalp meget ! Ja, er ikke vant til det danske :)


Skriv et svar til: polynomer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.