Matematik

Trigonometri-vinkler

22. januar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har feåt oplyst at= a= 13, b=22 og c= 9

Så skal jeg finde de tre vinkler, og der skal jeg bruge cosinusrelationen.

Så kommer min opstilling til at finde A til at se sådan ud:A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)

Da jeg så har regnet den ud giver 1 og Cos-1(1)= 1

Så jeg ved ikke helt hvad jeg gør galt, for vinklen giver ikke 1 grad ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Problemet er, at det ikke er en egentlig trekant, da det om sidelængderne gælder, at

c = a+b

Det er en udartet trekant. Trekantens tre punkter ligger alle på den samme linie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

cos-1(1) ≠1

Hvis det er virkelig cosinusrelation-formel du skal bruge, skal du være opmærksom på, hvilke sider i trekanten du skal bruge til at indsætte formlen, for nogle af dem er sikkert byttet rundt om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af peter lind

Du har regnet forkert + misforstået hvad du får- Din forkerte udregning giver cos(A) = 1 ikke A = 1


Svar #4
22. januar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Eller tak for hjælpen, men fandt ud af at min lærer havde lavet en fejl i opgave beskrivelsen. c er ikke= 9 men 19.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så benytter du cosinusrelationerne med de korrekte værdier af a, b og c .


Skriv et svar til: Trigonometri-vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.