Matematik

Løsning af ligningssystem

23. januar 2012 af hejhej456 (Slettet)

Bestem løsningen til ligningssystemet

 

4x + 5y = 13

x - y = 1

 

Hvad menes der med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af nielsenHTX

betyder du skal finde x og y. kan gøres på flere måder

4x + 5y = 13   (1)

x - y = 1          (2)

  1) du kan lægge 5 af ligning (2) til (1), så har du en ligningen med 1 ubekendt  

2) du kan løse den med substitution


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2012 af mads5113 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af Tirahna (Slettet)

Du skal løse to ligninger med to ubekendte :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2012 af mathon

 

          I:     4x + 5y = 13
          II:    x - y = 1                                        II multipliceres med 5 og kaldes III


          I:     4x + 5y = 13
          III:   5x - 5y = 5                                     I og III addere

                9x = 18
                x = 2                                              som indsat i II giver
         
          II:   2 - y = 1
               y = 1

 


Svar #5
23. januar 2012 af hejhej456 (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med, jeg forstår ikke hvordan du får 5 i ligningen 3 :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2012 af nielsenHTX

#5 II gange 5 er 5(x-y)=5*1 = III


Skriv et svar til: Løsning af ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.