Matematik

diff.

23. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

hey.

Hvordan finder man kvotienten af denne: f(x)= ex(^2) + 3x

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion

f'(x) = ex^2 + 3x · (x2 + 3x)' = ...


Svar #2
23. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

er det så: e*(x2 + 3x)x (2 x +3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er

f'(x) = ex^2 + 3x · (2x + 3)


Svar #4
23. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

er kvotienten til denne: f(x) = ln (x3-x2)

x(x3-x2)-1 (3x2-2x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Mener du differentialkvotienten? Man bruger altså ikke smarte kortformer i matematik.

Det er ikke korrekt differentieret. Der skal ikke den faktor x foran.


Svar #6
23. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

Undskyld, differentialkvotienten..

Hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har jo forklaret i #5, hvad der er galt i dit udtryk.

f(x) = ln(x3 - x2) ⇒

f'(x) = (1/(x3 - x2)) · (3x2 -2x) = (3x - 2) / (x2 - x)


Skriv et svar til: diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.