Fysik

Lys

24. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg skal beregne bølgelængden ud af elektromagnetisk stråling i luft, idet at frekvensen er 2,50*^18 Hz

Jeg ved at bølgeformlen lyder: v= lampda * f -> lampda= f/v  -> 2.50*10^18 Hz/3.00*10^8 m/s... her går jeg i stå, da jeg ikke ved hvordan jeg skal få de 2 enheder til at gå op i hinanden, aktså hz og m/s


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2012 af mathon

        enheder                               
                                 (m/s) / (Hz)  =  (m/s) / (s-1)  = (m/s) · (s)  = m


Svar #2
24. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Dvs. mine 2 enheder vil gå ud med hinanden, når m/s / hz? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. januar 2012 af mathon

     nej
            dvs at    (m/s) / Hz = m
 


Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.