Matematik

Forhold i trekant - tre kendte vinkler

25. januar 2012 af @-;-- (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... er gået helt på grund i den her opgave... jeg har en retvinklet trekant og én opgivet vinkelsum. Ud fra dette har jeg beregnet den tredje . Meen .. jeg skal konkludere på sidernes forhold til hinanden, og det aner jeg ikke hvordan jeg gør.

 

For at opsummere - jeg ønsker IKKE at finde en længde, jeg ønsker at definere et forhold.

 

Håber der er nogen der har links/vedjledning/something.. Kan ikke finde relevant info på nettet:)

 

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af mathon

                     a/b = tan(A)

                     a/c = sin(A)

                     b/c =cos(A)


Svar #2
25. januar 2012 af @-;-- (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvad du præcis mener - når jeg ønsker at definere ex. kateten (a) i forhold til hyp (c), og har alle trekantens vinkler, hvad er så fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af PeterValberg

Videolink (FriViden.dk)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når trekanten er retvinklet, bestemmer den ene vinkel A "udseendet" af trekanten, da B = 90º - A . Sidernes forhold beregnes så som vist i #1 .

Man kan sige, at man har valgt, for eksempel siden c som længdeenhed, så man kan sætte c = 1 og så konstruere trekanten og beregne de manglende stykker.


Skriv et svar til: Forhold i trekant - tre kendte vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.