Matematik

ukendt katete

25. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

hej, se vedhæftede fil..

det eneste jeg kender er √13 , som er hypotenusen..

 

 

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af WHiP (Slettet)

Benyt at: (√13)2=13.

Endvidere skal du benytte at: 13=(b+1)2+b2. Isoler b og så kender du de to kateter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da trekanten er retvinklet, gælder Pythagoras:

b2 + (b+1)2 = (√13)2

Beregn nu kateten b ved at løse 2.-gradsligningen i b .


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Udnyt at a+b=c

C=rod13

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt, at a+b = c . Se i stedet #1 eller #2.


Skriv et svar til: ukendt katete

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.