Matematik

Hjælp til annuitetsregning

25. januar 2012 af krell (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en afleveringsopgave hvor jeg har fået følgende oplysninger:

 

Jakobsen begyndte 18 år før sin 60-års fødselsdag at spare op på en konto. De første 10 indskød han hver den. 1. januar 15.000 kr. De følgende 8 år forhøjede Jakobsen det årlige beløb til 25.000 kr., som ligeledes blev indskudt hver den 1. januar.

Hvor stort et beløb stod der på Jakobsens konto efter 18 år?

 

Jeg ved jeg skal bruge An formlen for at beregne dette og at jeg skal starte med at beregne de første 10 år, men hvad skal jeg gøre med de sidste 8 år hvor beløbet er steget, for at jeg får renten regnet ud på det hele?


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. januar 2012 af peter lind

Op del den i 2 annuiteter. Den første med de 15000 i 10 år. Fremskrev resultatet med 8 år ved brug af renteformlen. Derefter beregner du annuiteten for de 25000 kr, Resultatet fra de 2 annuiteter lægger du så sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af SaraSusu (Slettet)

Jeg har den samme opgave for, men jeg forstår ikke helt hvad man skal gøre. Kunne du muligvis uddybe #1? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2013 af peter lind

Annuitetsformlen er

An= b*[(1+r)n-1]/r

Indsæt b=15000 n=10 og rentefoden som ikke er oplyst og udregn A10

Fremskriv dette i 8 år efter renteformlen hvilket giver K = A10(1+r)n hvor n her er 8

Derefter udregnes annuiteten  A8 med b = 25000 kr.

Til slut adderes K og A8


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2013 af mathon

                             10 års annuitet + 8 års fremskrivning           8 års annuitet
                         [15.000 • [(1+r10)10 - 1]/r10] • (1+r8)8  +   25.000 • [(1+r8)8 - 1]/r8


Skriv et svar til: Hjælp til annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.