Matematik

Differentialkvotienter

26. januar 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej,

 

angiv f'(1) at tilfælde:

f(x) = √x+4x-7

 

hvordan udregner jeg her??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Differentier f(x) med hensyn til x. Sæt dernæst 1 ind på x.


Svar #2
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

så får jeg 0,5

og mit svar skal blive 4,5....


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Du skal differencieret hvert led enkeltvis. -7 giver 0, 4x giver 4 og √x giver x-1/2/2


Svar #4
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

hvordan differencieret jeg??

 

Er helt ny i det her og er selv stu.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

f(x) har tre led, og når du differentiere skal du se på det enkelte led.

f(x) = √x+4x-7

Det første led er √x hvilket er det samme som x1/2. Du skal bruge reglen der siger, at xn differentieret giver n xn-1. Når n er 1/2 bliver det 1/2 x-1/2. Brug samme regl ved de to andre led. Tænk på at 7=7x0

Hvordan differentieret du selv, da du fik 1/2.


Svar #6
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

jeg sagde 1/√2*x = 1/√2*1 = 0,5'

reglen for x√

men det du skrev i #5 hjalp meget, tak :)


Svar #7
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

hmmm er det her rigtigt:

0,5 * 1-0,5 = 0,5

4 * 1= 4

7*10 = 7

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Du kan ikke skrive ligmed når du differentiere fra den ene side til den anden. Og 7 differentieret giver 0.

7x0 differentieret giver 7 * 0 * x0-1 = 0


Svar #9
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

hvis jeg ikke kan skrive lig med, hvordan stiller jeg det så op???

øv hvor er det svært når man ikke kan det....


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

f(x) = √(x)+4x-7
 

f '(x) = 1/(2√(x)) + 4
 

f '(1) = 1/(2*√(1)) + 4 = 4,5
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

f.eks.

d/dx (√x) = 1/(2√x)


Svar #12
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

fedt, tak!

hvordan vil jeg så stille den her op??

f(x)=3x2+x0.5          f'(1)


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

f '(x) = 6x+x-1/2/2

f '(1) = 6*1+1-1/2/2 = 6,5


Svar #14
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

hvorfor / du med 2? Hvilken formel bruger du her??


Brugbart svar (1)

Svar #15
26. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

f(x)=3x2+x0.5
 

f '(x) = 2*3x^(2-1) + 0,5*x^(0,5-1)
 

= 6x + 0,5*x^(-0,5)
 

= 6x + 1/(2V(x))
 

f '(1) = 6 + 1/2 = 6,5

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. januar 2012 af mathon


           ...genlæs #10


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

d/dx (xn) = n xn-1

sæt n = 1/2

1/2 * x-1/2 = x-1/2/2

 


Svar #18
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

Ok i kloge hoveder... :-)

f(x)=√x(√x-5)     f'(1)

den er sværd......


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Gang ind i parantesen: a(b-c) = a*b - a*c

√x(√x-5) = √x*√x - 5*√x = x - 5*√x

Differentier x - 5*√x og sæt 1 ind på x


Svar #20
26. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

åhhhh jeg følger mig dum.... beklager alle disse spørgsmål, men hvordan differentier jeg x-5*√x??

Blev glad da jeg så at det gav x-5*√x da min TI-89 viste det da jeg trykkede forskrifet ind... (kender knap nok min TI-89, da det var en julegave)

:-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.