Matematik
Trigonometriske funktioner
09. september 2003 af
Jensus (Slettet)
Jeg har en stak opgaver, men fatter ikke en skid af dem :(
2 sin (2x) – 3 sin x = 0
cos x + sin (2x) = 0
2 sin (2x) – 3 sin x = 0
5 * (cos x)^2 – sin x = 4
2 * sin x + (cos x)^2 = 0
14 cos x + 9 sin x = 0
2,2 sin x – 5,4 cos x = 0
Kan nogen evt forklare mig dem ?
2 sin (2x) – 3 sin x = 0
cos x + sin (2x) = 0
2 sin (2x) – 3 sin x = 0
5 * (cos x)^2 – sin x = 4
2 * sin x + (cos x)^2 = 0
14 cos x + 9 sin x = 0
2,2 sin x – 5,4 cos x = 0
Kan nogen evt forklare mig dem ?
Svar #1
09. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Kan nedenstående hjælpe dig lidt videre:
I de 2 sidste: Flyt så cosx og sinx står på hver sin side af lighedstegnet. Divider så på hver side af lighedstegnet med cosx og husk hvad sinx/cosx er det samme som.
De 2 midterste: Udnyt at (sinx)^2 + (cosx)^2 =1, du skal undervejs få en skjult andengradsligning.
De øverste: Du har en formel for sin(2x). Brug den og sæt dernæst noget uden for en parantes på venstre side
I de 2 sidste: Flyt så cosx og sinx står på hver sin side af lighedstegnet. Divider så på hver side af lighedstegnet med cosx og husk hvad sinx/cosx er det samme som.
De 2 midterste: Udnyt at (sinx)^2 + (cosx)^2 =1, du skal undervejs få en skjult andengradsligning.
De øverste: Du har en formel for sin(2x). Brug den og sæt dernæst noget uden for en parantes på venstre side
Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
