Matematik

differentialligning

29. januar 2012 af Sema1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Undersøg, om funktionen f(x)= x3+ x2 + x er en løsning til differentialligningen

dy/dx - 3y = - 3x3 -x +1

 

? hvad gør man??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af yamaharacing (Slettet)

Find stamfunktionen til

dy/dx - 3y = - 3x^3 -x +1 (separation af de variable)

Stamfunktionen skal blive f(x)= x^3+ x^2 + x

ELLER

Differentier

f(x)= x^3+ x^2 + x

og se om du får

dy/dx - 3y = - 3x^3 -x +1 (dy/dx = -3x^3 - x + 1 + 3y el. lign.)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2012 af didodawood (Slettet)

når jeg differentere den for jeg den til 3x^2 + 2x +1

?

Men kan ikke komme videre igen


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man efterviser, om en forelagt funktion er en løsning til en given differentialligning ved at indsætte funktionen i differentialligningen og prøve efter, om ligningens to sider er ens.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.