Matematik

Nulreglen

29. januar 2012 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ligningen:

0 = (0.08 * x - 1)/x * y,       x > 0.5 ∧ y > 0.

overstående kan, ved hjælp af nulreglen, omskrives til:

0 = 0.08 * x - 1

og heraf kan man udregne at

x = 12.5

Hvordan er det lige nulreglen "virker"/bliver anvendt her?

- Kan umiddelbart ikke helt gennemskue hvorfor man må skrive 

0 = 0.08 * x - 1

i stedet for

0 = (0.08 * x - 1)/x * y


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af SuneChr

Vi har jo lov til at kalde  ( 1 / (x·y) ) for en faktor, hvor den anden faktor er (0,08·x - 1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af NejTilSvampe

du kan også gøre sådan her hvis det hjælper dig

0 = (.08x - 1) / xy    gang med xy på begge sider

0*xy = .08x - 1 

0 = .08x - 1  for x > .5 Λ y > 0

og du ender dermed samme sted.


Svar #3
29. januar 2012 af yamaharacing (Slettet)

!!!

stykket ser således ud

0 = (0.08 * x - 1)/x * y

ikke 

0 = (0.08 * x - 1)/(x * y)

Men har man så bare disse tre faktorer?

(0.08 * x - 1)

1/x

y

...og da det kun er (0.08 * x - 1) man kan få til at blive nul, så skal man bare finde x her?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2012 af SuneChr

# 3    Ja, det er de nævnte tre faktorer. Da kravet om, at y > 0 er det kun x = 12,5 der er løsningen. 


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.