Studievejledning

Kan jeg komme ind?

29. juni 2005 af Casual9000 (Slettet)
Jeg stiller spørgsmålet her, fordi jeg selv er i tvivl. Jeg vil gerne ansøge om at komme ind på samfundsfag/administration-linjen på uni. Problemet er at jeg har et dumt, dumt 5-tal fra min skriftlige eksamen i naturfag. Jeg har årskarakterer på 6 og 7 i henholdsvis skriftlig og mundtlig. Hjælper det mig, eller kan jeg ligeså godt droppe ideen og søge kvote 2 næste år? Jeg var ikke oppe i mundtlig naturfag, så den del tæller naturligvis ikke i eksamenssammenhæng.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

Hejsa...
Jeg ved ikke om du kan komme ind, da jeg ikke kender deres kvotienter...
meen jeg kan da ikke se det skader noget at du bare prøver at søge, så kan du jo se om du kommer ind... Kan jo være der ikke er så mange der søger, så du godt kan komme ind...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2005 af frodo (Slettet)

det er ihvertfald ikke 5,6,7 tallerne i sig selv, der har betydning. Det afgørende er, om du har et gennemsnit, der er højt nok.

Svar #3
29. juni 2005 af Casual9000 (Slettet)

Formulerede mig måske forkert. Min pointe var at man skal have haft matematik på C-niveau for at komme ind - det er kravet - ingen krav til gennemsnittet såvidt jeg kan se. Og naturfag på C-niveau giver automatisk kompetence til matematik på C-niveau og gælder derfor som det i uddannelses-sammenhæng.
Derfor vil jeg vide om jeg med ovennævnte naturfags-karakterer kan gøre mig håb om at komme ind?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juni 2005 af tbjorn (Slettet)

Naturfag i gymnasiet giver, mig bekendt, ikke kompetence til matematik på C-niveau. Ligeledes giver det heller ikke kompetence til fysik/kemi på C-niveau.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juni 2005 af frodo (Slettet)

naturfag GIVER kompetence til mat C-niveau siden 2002-starterne..

Men jeg tror ikke det har nogen betydning hvorvidt du fik 5 til eksamen, måske på kvote 2, men tror ikke på, at de kigger på de enkelte karakterer i kvote 1

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2005 af allan_sim

#0.
Der kan godt være et specifikt adgangskrav om, at et fag skal være bestået. Det eneste potentielle problem for dig kan være, at man ikke vil runde gennemsnittet af din skriftlige årskarakter og eksamenskarakter op til 6,0, men det kan jeg nu ikke forestille mig er tilfældet.

Hvilken uddannelsesinstitution drejer det sig om? Det sikreste svar får du ved at henvende dig til studiekontoret/studievejledningen på den konkrete uddannelse.

Hvis der er tale om Aalborg, skal du være opmærksom på, at der fra 2008 kræves matematik på B-niveau, så under alle omstændigheder skal du nok regne med, at der (også nu) lægges vægt på matematik i studiet (sandsynligvis statistik). Det bør nok være med i dine overvejelser.

Svar #7
30. juni 2005 af Casual9000 (Slettet)

Tak for svarene, allesammen.

#6:
Ja, det har jeg også hørt. Men, heldigvis er Aalborg Universitet vist indrettet sådan at efter basisåret har man endnu et år fælles med et par andre uddannelser, og først derefter kan man vist forvente det tunge skyts mht. statistik. Sådan vil jeg ihvertfald bedømme det udfra det jeg har læst på hjemmesiden. Det er meget bredt de første par år, og derfor håber jeg også at jeg slipper for noget af matematikken :-)

Skriv et svar til: Kan jeg komme ind?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.