Matematik

Differentialkvotienten

29. januar 2012 af Chewbacka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe mig med følgende opgave? Medfølgende forklaring ville være super:)

 

Find differentialkvotienten af

     f(x) = (1 + √x)3

 

Har selv fået det til:

 

f'(x)=1/(8*x^(3/2))

 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af peter lind

Det ser ikke rigtig ud. Hvad står der egentlig ?  (1+√x)*3, (1+√x)3 eller noget helt tredje


Svar #2
29. januar 2012 af Chewbacka (Slettet)

Det er nummer 2.

Men hvordan differentierer man med en potens?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2012 af peter lind

Brug reglen om differentiation af en sammensat funktion med z = f(y) = y3 og y = g(x) = 1+√x


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.