Dansk

Sætningsanalyse

29. januar 2012 af Malenex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal analysere den følgende sætning:

Har du talt med dem?

Jeg er i tvivl om, hvorvidt "har" og "talt" hænger sammen som udsagnsled? 

Er der nogle der kan hjælpe? - Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. januar 2012 af annx3218 (Slettet)

mener det er sammensat.
Men i hvert fald kan man jo ikke sige "jeg talt" 
og i den sammenhængen tror jeg ikke at man ville sætte har alene når har er et hjælpe verbum, men stadig det stærke. så jeg ville sætte den som sammensat. 

Mvh Ann-Sofie


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2012 af 123434 (Slettet)

har talt=udsagnsled

du=grundled

med dem=forholdsordsled


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.