Studievalg og videregående studie

HA.jur vs jura

30. juni 2005 af SomeOneMore (Slettet)
Jeg har i længere tid været overbevist om, at en HA.jur med cand.etellerandet overbygning var det jeg ville. Men her på det seneste er øjnene faldet på jura på uni, som et alternativt. Jeg synes at begge former lyder spænende, da jeg både intereserre mig for økonomi og jura. (kunne godt tænke mig at blive noget lignende revisor eller advokat).

Jeg har selvfølgelig tænkt mig at spørge nogle studievejledere når det igen bliver muligt, men kunne godt tænke mig at høre fra nogen der selv studere på en af disse udd typer, eller som selv har gjort/gør sig overvejelser om disse uddannelser.. (starter først på 3. år, så der er jo stadig lidt tid at tænke over og undersøge ;)

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juni 2005 af frodo (Slettet)

kontakt studievalg.. Det er det de er der for..

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juli 2005 af Hekke (Slettet)

Jeg sidder i samme situation...aner ikk om man skal vælge HA jur eller alm jura..
Egentlig vil jeg gerne begge dele, men har været inde og undersøge hvilke muligheder man har efter bachlor på HA jur og er kommet frem til at man kan vælge at fokusere meget på jura i de sidste to år...så det kan jo aldrig gå helt galt hvis man finder ud af at man mest er til det juridiske..
Men det er virkelig svært at vælge..

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juli 2005 af cdc (Slettet)

0# hej jeg er ik 100 % sikker men synes jeg har læst et sted at man ik kan blive advokat med ha jur.

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juli 2005 af Peden (Slettet)

#3:
Det kan man heller ikke, deri ligger den store forskel.

Generelt skulle man være bedre rustet til det hele som "alm jurist". Men det er efter sigende sværere at læse jura end HA.jur, men det er jo et skønsspørgsmål som så mange andre sammenligninger.

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juli 2005 af Rexen (Slettet)

Jeg læser HA(jur.) .. starter på 3.år til september :o) .. og jeg vil starte på jura på uni bagefter.

Det er korrekt at man ikke kan blive advokat hvis man læser cand.merc.jur - der skal man stadig igennen den "tunge" jura på uni (:

Men i er velkomne til at spørge hvis i vil vide mere om HA(jur.)
Umiddelbart ved jeg ikke helt hvor det der med at man vil kunne vælge at fokusere på jura de sidste 2 år af en HA(jur) kommer fra ? Man har 3 valgfag .. og de ligger allesammen på 3 år, - og kun et af dem må være juridisk .. Hmm ..

/Rikke

Brugbart svar (1)

Svar #6
02. juli 2005 af hlst (Slettet)

#5
Kan se i din profil, at du først startede på økonomi på uni... hvorfor droppede du det om man må spørge...?
Overvejer nemlig selv, hvad jeg vil studere, når jeg er færdig på hh om et år, og det ligger nemlig mellem økonomi, ha.jur og jura...

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juli 2005 af Rexen (Slettet)

#6

Det gjorde jeg fordi jeg var SÅ langt bagefter i alting næsten. Jeg er sproglig student - godt nok med et fint resultat i Mat B, men jeg havde været ude og se verden i 2 år efter studentereksamen, og så havde jeg ikke en chance for at følge med. Især matematikken og statistikken spændte ben for mig... og det gik da også op for unifolkene at de startede deres matematik på et for højt niveau, så der blev oprettet ekstrahold for MatBfolk som mig, men det kom først et par måneder efter vi startede - og så betød det ekstratimer for os, som i forvejen var "røget af i svinget" :-S Så vidt jeg husker var det noget med at vi startede i kap 7 i den ordinære matematikundervisning - og da vi så var kommet til omkring kap 14 eller 15, oprettede de det der hold, hvor vi så fik undervisning i kap 1-6 i samme bog .. Behøver jeg sige,at det ikke ligefrem var nogen succes ? :-S

Det korte af det lange er at hvis du vil læse cand.oecon skal du være skarp i matematik og statistik, og så skal du dæleme have interessen for økonomi - og være klar på primært at læse engelske lærebøger.

Brugbart svar (1)

Svar #8
02. juli 2005 af Roman Garcia

#5
Hvorfor tager du jura på uni efter du har taget HA(jur)?
Skyldes det, at du vil ind i advokat-branchen, eller hvad er dine baggrunde for dit valg?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. juli 2005 af Rexen (Slettet)

#8
Det skyldes primært nogle overvejelser om fremtiden.

Jeg har læst en masse jura i 2 år nu, og har fundet ud af at det er det der interesserer mig, og det er det jeg vil beskæftige mig med i fremtiden. Økonomien er for så vidt spændende nok, men står valget mellem at forberede økonomi- og jurafag, så er det altid juraen jeg læser først, så det er det jeg vil fokusere på i fremtiden.

Mht advokatbranchen, så er det en mulighed jeg gerne vil holde åben. Jeg føler endnu ikke jeg har beskæftiget mig nok med jura til at beslutte om jeg vil satse på at blive advokat, men det regner jeg med at jeg har bedre grundlag for at tage stilling til når jeg er færdig som jurist :o)

Brugbart svar (1)

Svar #10
02. juli 2005 af Roman Garcia

#9
Alt er jo ikke fryd og gammen på jura-studiet. Når man har haft HA(jur), har man jo primært beskæftiget sig med formueretlige fag, og det er jo interessante fag for rigtig mange. På jura skal man beskæftige sig med mange fag, som ofte ikke vil være interessante. Eksempelvis familieret og arveret. Derudover er der en del om grundloven samt meget om retshistorie og retsfilosofi. Det er fag, som mange ikke anser for værende ligeså interessante som de formueretlige fag, og derfor kan det godt blive knastørt, hvis man ikke er forberedt på dette. Men det er du sikkert, så du skal nok få det sjovt på jura.

Brugbart svar (1)

Svar #11
02. juli 2005 af Rexen (Slettet)

#10

Jep.. det er jeg :o) Jeg glæder mig til at få de fag du nævner - og flere til. Strafferet har vi jo fx også været inde omkring, og jeg var træt af at vi ikke have mere om det, så det glæder jeg mig meget til at få på uni. Det samme med Familie-og arveret .. det har vi også lige været (meget) kort inde omkring, og det vil jeg også gerne have mere af :o) Grundloven synes jeg også vi har beskæftiget os alt for lidt med på HA(jur.), så jeg ser frem til Statsforvaltningsret på uni :o)

Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juli 2005 af Rexen (Slettet)

.. og EU-ret, markedsret, forvaltningsret, selskabsret, arbejdsret og skatteret på HA(jur.) er da mindst ligeså interessant som al formueretten ;o)

Brugbart svar (1)

Svar #13
02. juli 2005 af Roman Garcia

Hvorfor har I været inde omkring familie, strafferet og grundloven på HA(jur)?
Uddannelsen har til formål at give en kompetence til at behandle erhvervsjuridiske problemstillinger. Hvor skal man bruge grundloven inden for erhvervsjura?

Brugbart svar (1)

Svar #14
02. juli 2005 af Cas_sen (Slettet)

#13

det kan måske skyldes at der ikke ville være nogen erhvervsjura uden en grundlov?

Brugbart svar (1)

Svar #15
02. juli 2005 af Rexen (Slettet)

#13

Familie og arveret og strafferet er noget af det der behandles (meget) kort i faget "Indledende erhvervsret og strafferet" på 1. år.
Grundloven "snuser" man lige til i "Retskildelære og juridisk metode" på 2. år + at man selvfølgelig lige læser en paragraf i andre fag hvis den har speciel relevans for det område man nu måtte arbejde med der :o)

Hvorfor man gør det, ved jeg ikke .. Det må være et spørgsmål for dem der har lavet studieordningen .. (:


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. juli 2005 af Rexen (Slettet)

#14

Hehe .. du har en pointe der :o) Grundloven er naturligvis _meget_ relevant for alle der arbejder med jura :o)

Svar #17
03. juli 2005 af SomeOneMore (Slettet)

rexen:
hvis jeg har forstået dig ret, er du i gang med en HA.jur for tiden, o vil skifte til alm jura på uni efter bachelor.. (?)

Så skal man vel stadig starte helt fra bunden med en 3-årig bach igen? der må jo være nogle fag der ligger en lillesmule basis for cand..

Jeg synes argumentet om at starte på HA.jur, hvor der både er økonomi og jura, og så "opdage" hvad men foretrækker af de to linjer lyder som en fin måde at "vælge" på.

Bare lidt mange år at skulle studere i måske...

Svar #18
03. juli 2005 af SomeOneMore (Slettet)

appropos indlæg #3 & #4:
Er klar over man ikke kan blive advokat med HA.jur, men kan man blive revisor f.eks. med en jura på uni?

Brugbart svar (1)

Svar #19
03. juli 2005 af Rexen (Slettet)

#17&18

Det er rigtigt at jeg vil skifte efter min bachelor. Grunden til at jeg ikke gør det allerede nu, er at når jeg har bestået min bachelor, har jeg mulighed for at få merit for nogle af mine fag. Efter den nye studieordning (tror jeg det er) vil bachelor og kandidat på jura være normeret til 4 år - men indtil videre regner jeg med at det må være muligt at tage den på 3 år .. evt. 3½ år :o) Eller det skal det faktisk være, fordi jeg løber tør for SU-muligheder på det tidspunkt ;o)

Du har ret i at det er (alt) for mange år at studere i, men for mit vedkommende er det desværre sådan det er nødt til at være, fordi jeg valgte forkert 2 gange inden jeg fandt ud af hvad det var jeg ville. Det er lidt bittert at tænke på, at jeg blev student i 2000, og hvis jeg havde valgt jura med det samme, kunne jeg være færdig som cand.jur i sidste måned :S

Mht det med at blive revisor, så er jeg ikke 100% sikker, men tror det kræver en tur på handelshøjskolen for at blive cand.merc.aud ..

Svar #20
03. juli 2005 af SomeOneMore (Slettet)

ja cand.merc.aud var også hvad jeg havde læst der skulle til for revisor..

Det peger jo på en HA.jur. om ikke andet så til at starte med ;)

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 60 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.