Tysk

Grammatik

31. januar 2012 af dwag (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! Jeg har lige et spørgsmål angående om tysk. "hun køber den=Sie kauft die/das eller es" Hvad skal jeg bruge?

Die,das og es betyder "Den og det." hvonår bruger man hvad? Forklare det, så jeg kan forstå det.

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Sie kauft den Ring (m) = Sie kauft ihn.

Er kauft die Uhr (f)  = Er kauft sie.

Wir kaufen das Auto (n)  = Wir kaufen es.

Ich kaufe die Ringe/die Uhren/die Autos (flertal) = Ich kaufe sie.

Som du kan se, bruger man i stedet for navneordet et personligt pronomen (stedord) - afhængigt af navneordets køn. Disse pronomener hedder i akkusativ ihn (m) = den, sie (f) = den, es (n) = det, sie (fl) = dem.


Skriv et svar til: Grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.