Matematik

sandsynlighedsregning

04. februar 2012 af simonemhojsgaard (Slettet)

HJÆLP!! jeg har en opgave der lyder sådan:

Jens kaster 3 terninger: en blå, en rød og en grøn.

Hvad er sandsynligheden for, at der er det samme antal øjne på alle tre terninger i kastet?

Hvad er sandsynligheden for, at øjnene på alle tre terninger er forskellige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af hesch (Slettet)

Sandsynligheden for at blå viser rigtigt = 1, den kan jo vise hvad den vil.

Rød og grøn skal nu vise det samme som blå, hvilket de hver har en sandsynlighed = 1/6 for. Sandsynligheden for at alle viser det samme er derfor = 1 * (1/6) * (1/6).

Samme ræsonnement anvendes på sidste spørgsmål.  :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2012 af SuneChr

Udfaldsrummet består af 63 ligeberettigede udfald.

Hændelsen: samme antal øjne på de tre terninger:

Der er seks muligheder på den første terning, og når en af disse ér valgt, er der en tilbage på hver de to sidste terninger.

Sandsynligheden er da (6·1·1)/63  =  1/62  som også anført i # 1.

 

Hændelsen: forskellig antal øjne på de tre terninger:

Der er seks muligheder på den første terning, og når en af disse ér valgt, er der fem tilbage på næste terning, og fire tilbage på sidste terning.

Sandsynligheden er da  (6·5·4)/6= 5/9

Det skal bemærkes, at terningernes farve ingen betydning har i de her stillede spørgsmål i opgaven.

 


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.