Matematik

Hjælp...

04. februar 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man om til uægte brøk? Eks. 8 5/8

Hvordan skriver man om til decimaltal eks. 36/120


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af PeterValberg

8 5/8 = (8·8 + 5)/8 = 69/8

36/120 = 3/10 = 0,3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

I 36/20 dividerer du både tæller og nævner ("forkorter") med 12, så får du de 3/10 ;-)


Skriv et svar til: Hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.