Matematik

opg. 9122

05. februar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!

Bestem tallet t, så vektorerne er ortogonale.
Vektor a= (1     -2t) og vektor b= (5t-1     3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af nielsenHTX

når to vektorer er ortogonale betyder det at a•b=0

altså skal du løse 1*(5t-1)+(-2t*3)=0  find t


Svar #2
05. februar 2012 af ibta (Slettet)

ok sådan her?

 

5t-1-2t*3=0

3t=-3

t=?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af nielsenHTX

1*(5t-1)+(-2t*3)=0   ⇔ gang parenteserne ud

5t-1-6t=0  ⇔

-t-1=0 ⇔

t=-1


Svar #4
05. februar 2012 af ibta (Slettet)

jamen skulle det ikke  give nul.. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af nielsenHTX

#4

"Bestem tallet t, så vektorerne er ortogonale." det er a•b=0

a•b=0 siger intet om t

 


Svar #6
05. februar 2012 af ibta (Slettet)

ok tak for hjælpen!


Skriv et svar til: opg. 9122

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.