Matematik

Reducér

05. februar 2012 af Tsubasa (Slettet) - Niveau: A-niveau

(2a+3b)2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a+b) Hvordan løser jeg sådan en? Bliver ved med at ikke kan få det til at passe med facit.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

(2a+3b)2 -3b(4a+2b) -(2a+b)(2a+b) = (2a+3b)2 - (2a+b)2 -3b(4a+2b)

                                                                 = (2a+3b+2a+b)(2a+3b-2a-b) -3b·2(2a+b)

                                                                 = (4a + 4b)·2b - 2b·3(2a+b)

                                                                 = 2b(4a + 4b - 6a -3b)

                                                                 = 2b(b -2a)

                                                                 = 2b2 - 4ab


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.