Almen studieforberedelse (AT)

Valg af fag

06. februar 2012 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som led i AT opgaven for 2012: Katastrofer - Årsager og konsekvenser, har jeg overvejet at skrive om Haiti jordskælvet fra 2010. Men er i tvivl om hvilke fag og vinkler man kunne sætte på en sådan katastrofe. Jeg ønsker helst at ekskludere naturvidenskab fra opgaven, og med samfundsvidenskab som den primære fakultet. Søger derfor lidt inspiration til, hvad man kunne fokusere på og hvor man kunne udnytte fagenes metoder bedst muligt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af peter lind

Du kunne skrive om internationalt redningsarbejde, både institutioner som røde kors og læger uden grænser eller om regeringers hjælp til katastrofer. Koleraepedimier kan du også komme ind på


Svar #2
06. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Tak for det hurtige svar. Lyder som nogle fornuftige forslag. Jeg tænker på, at man måske kunne koble Samfundsfag og et humanistisk fag, men er ikke sikker på hvad dette kunne være. Du nævner også koleraepidimier. Her er der vel tale om en ny katastrofe der er opstået, på grund af den tidligere. Ville du mene, at man blot skulle fokusere på jordskælvskatastrofen, og altså ikke indrage den efterfølgende koleraepidemi, hvis det var det man ville skrive om?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2012 af thirdeyeblind (Slettet)

Jeg tænkte lidt på det samme emne, så jeg hopper lige med på din tråd! Kunne dog godt tænke mig et naturvidenskabelig vinkel men er også lidt i tvivl om hvordan emnet kan blive en "sag"


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af peter lind

Jeg vil mene at det væsentlige ikke er så meget skal være vulkanudbrudet, som det der skete efter. Herunder kan man så også tage koleraepidemien med. De humanistiske problemer kunne være efterfølgende problemer med uddannelse. Den gik vistnok næsten i stå.  Du kunne også komme ind på sprogproblemer hvis der har v

#3 Den naturvidenskabelige vinkel kan så være vulkanudbrud generelt og udbrudet på Haiti specielt. En anden naturvidenskabelig vinkel, kan være de efterfølgende sygdomsproblemer eller lægefaglige problemer. hvis der har været nogen.


Svar #5
06. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Som jeg har forstået det, skyldtes jordskælvet ikke et vulkanudbrud, som det formuleres i #4, men en transform forskydning langs brudlinjen mellem den nordamerikanske og den caribiske plade. Du nævner til sidst sprogproblemer, men har ikke helt forstået hvad du mener med dette. Hvis man nu skulle finde en naturvidenskabelig vinkel på vulkanudbrug/jordskælv?, er det vel et fag som fysik, der ligger øverst på listen af relevante fag? Og med henhold til koleraepidemien er det vel biologi. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2012 af peter lind

Så er det et jordskælv i stedet for.' jeg aner ikke om der har været  sprogproblemer. Der har jo været mange med forskellige sprog og det kan jo give kommunikations problemer

Vulkanudbrud er geologi ikke fysik. Ja koleraepedemi er biologi. Både geologi og biologi er naturvidenskab.


Skriv et svar til: Valg af fag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.