Matematik

Potenssammenhæng

06. februar 2012 af Andersheedegaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

xy-plottet for en potenssammenhæng  går gennem punkterne (2,14) og (11, 36).

Bestem y, når x=9.

y=

Hvordan udregner man dette+


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af PeterValberg

En potensfunktion følger modellen:   y = b·xa
hvor a (ud fra to kendte punkter) kan bestemmes som:

a = log(y2/y1)/log(x2/x1)

b bestemmes efterfølgende ved indsættelse af den fundne værdi for a
samt ét af de kendte punkter i ovenstående model.

Når forskriften er fundet, bestemmes y, når x = 9 ved indsættelse af 9 i forskriften (som x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.