Matematik

Tredjegradsligning

07. februar 2012 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

har en tredjegradsligning som jeg skal have lavet om til en andengradsligning så den er til at arbejde med..

Har fået af vide at jeg bare skal bruge GeoGebra og så vil den omregne det for mig? men kan ikke få det til at virke (gør det sikkert ikke rigtigt) ..

Håber der er en der måske kan forklare mig hvordan man gør? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2012 af nielsenHTX

kan ikke hjælpe dig med GeoGebra, men kan nok hjælpe dig med ligningen prøv at skrive den her.</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2012 af Euroman28

Handler løsning af 3.gradsligninger på HHX/HTX/STX niveau ikke mest om at lave en faktorisering?

Det vil sige har du ligningen

Løs

Der er det samme som

Med andre x = 0 eller x = -2.

Er det den slags udregninger? 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
07. februar 2012 af prutprut (Slettet)

ligningen er:

-4x3-6x2+6x=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af Euroman28

du kan sætte -2x udenfor parantesen

du siger så enten er x = 0, idet -2x = 0 der kan x  kun være lig nul eller så er

derefter har du alle løsninger til tredje-gradsligningen.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
07. februar 2012 af prutprut (Slettet)

når okay. Mange tak !! :)


Skriv et svar til: Tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.