Matematik

differentialligningen

07. februar 2012 af Sema1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Undersøg, om f (x) = x ⋅ ln x − x +1 er en løsning til differentialligningen
 

dy/dx = y + x -1 / x   ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt den forelagte funktion i differentialligningen og undersøg, om de to sider er ens.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Sæt lige parenteser på ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om differentialligningen

dy/dx = (y + x -1) / x  ,

men fremgangsmåden er jo uafhængig af den faktiske differentialligning.

I øvrigt ser trådstarter ikke ud til at have taget ved lære af hjælpen i tidligere opgaver af samme art.


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.